Nyhetsbrev onsdag 17. januar: Sex-sjikanen mot Skei Grande + Tonning Riise-saken overskygger regjeringsutvidelsen

God morgen! Pjuh, nyhetsuka i norsk politikk er så svett at jeg strever med å holde meg tilstrekkelig oppdatert utenriks. Jeg har puttet inn selve regjeringskabalen nederst her, i fall du ikke har lest aviser. (Pressekonferanser fra ca. klokka 14.15 og utover). Og en rant om Skei Grande-saken som kanskje ble litt sinna. Men først: 15 VARSLER: Kristian Tonning Riise-saken og spørsmålene rundt Erna Solbergs plausible deniability av enhver kjennskap til offisielle og uoffiselle bekymringer om seksuell trakassering og mulige overgrep i Unge Høyre, overskygger regjeringsutvidelsen i dag. «Hvis Solberg visste om saken som var under oppseiling, var hennes fremstilling av tilstanden i eget parti skandaløs. Nærmest løgnaktig. Så vi får tro henne når hun sier hun ikke visste om det. Men det gjør ikke saken så mye bedre. For det betyr at enten ikke gadd, eller at hun ikke maktet å holde oppsyn med en sentral del av sin egen partikultur. Hun kan ikke skylde på uvitenhet om problemstillingen heller», skriver Frithjof Jacobsen i VG i dag. Bakgrunnen er Høyres dramatiske pressekonferanse i går, der det ble kjent at det til nå har kommet inn 15 varsler, hvorav ti omhandler Tonning Riise, og partiet ikke vil kommentere om episodene som er beskrevet kan rammes av straffeloven. Generalsekretær John-Ragnar Aarset forklarte sviket mot varslerne blant annet med at ingenting har blitt skrevet ned om slike saker, og fokuset de neste dagene blir fort om partiledelsen i Høyre egentlig har tatt problemstillingen på alvor. SPIONASJE MOT SYKEHUS: Det var en fremmed makt som sto bak hackingen mot Helse Sør-Øst (...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.