Nyhetsbrev onsdag 16. oktober: Erdogan nekter våpenhvile + FNB-topp grillet om pyramidespill

BORIS BØYER AV, ELLER IKKE: Mens Storbritannias statsminister på tro og ære har lovet å forlate EU klokka 23 den 31. oktober og at han heller vil være «dead in a ditch» enn å gå med på nye utsettelser (parlamentets lovvedtak), sier nå Brexit-ministeren hans, Stephen Barclay, at Boris Johnson kommer til å føye seg etter Underhuset og sende et brev til EU om nettopp en slik utsettelse hvis det på lørdag (altså om bare tre dager) ennå ikke foreligger en avtale. Det er kanskje betegnende for situasjonen at Barclay ifølge The Guardian «nektet kjennskap til en plan om å sende et brev nummer to til Brussel for å be dem ignorere det første brevet». Meldinger i går om at en avtale nærmet seg, ser ut til å ha vært overdrevet, siden Irlands statsminister Leo Varadkar nå sier at det gjenstår «mange uløste temaer» og det allerede er for sent til å rekke en detaljert gjennomgang av et eventuelt resultat før EU-toppmøtet i morgen. FORTSETTER ANGREPENE PÅ KURDERNE: President Erdogan avviser USA og andre NATO-alliertes ønske om våpenhvile i Nord-Syria, og det var i 14-tida uklart hvorvidt han vil møte USAs visepresident Mike Pence og utenriksminister Mike Pompeo i Ankara i dag. (Erdogan ga litt ulike uttalelser til internasjonale og tyrkiske medier). – Vi vil aldri erklære våpenhvile (...) Vi er ikke bekymret for noen sanksjoner, sier den tyrkiske statslederen. SPLITTET: Redaksjonskomiteen i Fellesforbundet klar...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.