Nyhetsbrev onsdag 15. januar: Frp-ere sinte på egen regjering + Flere beviser mot Trump + LO i «oljespagat»

VIL AT STATEN SKAL OVERTA: På besøk hos egne partikolleger i Vadsø tirsdag, uttalte Jonas Gahr Støre at Ap «vil begynne arbeidet med statlig overtakelse [av luftambulansetjenesten] når vi kommer i regjering», men understreket samtidig at partiet vil «vise respekt for inngåtte avtaler». Helseminister Bent Høie (H) reagerer kraftig på at Støre og partiet konkluderer før utredningen om tjenesten er ferdigstilt: – Støre er ikke opptatt av kompetansebasert politikk lenger, sier han til VG. Tirsdag kom Støre også med lovnader om at Finnmark på nytt skal få bli eget fylke dersom det blir regjeringsskifte i 2021. På grunn av regionreformen gjorde Ap et elendig lokalvalg i nord i fjor, der Sp fosset frem. SINTE PÅ EGEN REGJERING: Frp tok dissens da regjeringen besluttet å hente hjem den IS-siktede kvinnen (29) og hennes to barn på tre og fem år – årsaken er at eldstemann er alvorlig syk. I går tok Christian Tybring-Gjedde til orde for at partiet må forlate regjeringssamarbeidet. Onsdag får han støtte fra fylkeslederen i Nordland, som sammen med flere mener at Siv Jensen må innkalle til ekstraordinært landsstyremøte. – Hvis statsministeren ønsker å velte regjeringen, er dette måten å gjøre det på, sier Frank Sve, fylkesleder i Møre og Romsdal, som imidlertid ikke vi...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.