Nyhetsbrev mandag 6. januar: Equinor lover enorme utslippskutt + Trump med nye trusler + Keshvari til lagmannsretten

NULLUTSLIPP-LØFTE PÅ SOKKELEN: Equinor legger seg tett opp til Norges klimamål, og annonserer at selskapet vil kutte klimagassutslippene fra olje- og gassproduksjonen i Norge med 40 prosent sammenliknet med nivået i 2005. Det skal innfris innen ti år, og gjøres ved å drive plattformene med havvind eller strøm fra land, i stedet for gass fra sokkelen, som i dag. Den sparte gassen vil bli solgt og forbrent, med tilhørende utslipp, i utlandet. Selskapet er ikke alene om løftet, det er gjort i samarbeid med LO, NHO, Norsk olje og gass, Norsk Industri og Norges Rederiforbund, i det såkalte Konkraft-samarbeidet. I 2050 lover aktørene at […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.