Nyhetsbrev mandag 4. oktober: Varsler sier Facebook lyver om innsats mot hat og voldsoppfordringer

SOME-VARSEL: Facebooks egen research viser at selskapet stadig bidrar til å forsterke hat, desinformasjon og politisk uro, samtidig som ledelsen lyver i offentligheten om at tiltak mot dette har båret frukter. Det er påstanden fra varsleren Francis Haugen (37), som inntil mai i år var ansatt i selskapet og de siste månedene har lekket intern Facebook-informasjon til amerikanske medier. Søndag sto hun fram med navn i tv-programmet 60 minutes. Haugen er dataingeniør og har bakgrunn fra både Google og Pinterest, men sier at Facebook var «substansielt verre enn noe jeg har sett tidligere»: I hemmelighet kopierte hun flere tusen sider fra Facebooks interne analyser, der det blant an...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.