Nyhetsbrev mandag 3. desember: Macron i krisemøter om Paris-opptøyene + Dette skjer på klimatoppmøtet

BENSINPROTEST MED BRANNBOMBER: Frankrikes president Emmanuel Macron kalte inn til krisemøter i dag etter eskaleringer av opptøyene i Paris i kjølvannet av demonstrasjonene arrangert av «De gule vestene» (Gilets jaunes). Markeringene startet som en protest mot drivstoffpriser begrunnet med klimatiltak, men har for lengst utviklet seg til mer generell motstand mot regjeringen, der flere enn 130 000 franskmenn deltok gjennom helga. Noen av demonstrantene – mange av dem trolig tilreisende bråkmakere – har slåss med opprørspoliti og satt fyr på barrikader, biler, banker og andre bygninger i flere timer lange gateslag midt i den franske hovedstaden. Minst hundre personer er så langt skadd og nærmere 400 arrestert. Minst 75 bensinstasjoner har så langt gått tomme for drivstoff fordi aktivistene blokkerer utkjøringer fra sentrale depoter, og utstrakt drivstoffmangel kan bli resultatet om aksjonene fortsetter og utvides. Macron har nå bedt statsminister Édouard Philippe møte den ikke-voldelige delen av protestbevegelsen og opposisjonspolitikere i et forsøk på å roe gemyttene, men situasjonene beskrives som den største krisen for Macron siden han tiltrådte for halvannet år siden. SPLITTET OM HÅNDHILSING: Den muslimske skoleassistenten i Oslo som nektet å håndhilse på kvinner, ble ikke diskriminert av kommunen da dette ledet til at han ikke fikk forlenget arbeidskontrakt, slår Diskrimineringsnemnda fast, i en avgjørelse der to av fem medlemmer tok dissens.  (Les hele vedtaket her).  «Bakgrunnen for at likestilling mellom kjønnene som ideal står såpass sterkt i Norge, er blant anne...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.