Nyhetsbrev mandag 29. april: Sylvi vil ha strengere straffer i belastede områder + IS-leder lever + ny keiser

STRENGERE STRAFFER I VISSE OMRÅDER: Det bør være dobbel straff for forbrytelser som trusler, hærverk og tagging i belastede områder, mener Sylvi Listhaug, som leder Fremskrittspartiets innvandrings- og integreringsutvalg. Sammen med innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim presenterer hun i dag flere av utvalgets forslag i Aftenposten. Inspirasjonen er i hovedsak hentet fra Danmark, der myndighetene i en årrekke har definert ulike områder som «ghettoer». Kriteriene for å havne på «ghettolisten» handler om gjennomsnittlig bruttoinntekt, tilknytning til arbeidsmarkedet og andelen av straffedømte personer. Samtidig har danske myndigheter gitt politiet mulighet til å peke ut områder som skal være «skjerpede straffesoner» i tidsbegrensede […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.