HUMOR I HØYRE: Lørdag vedtok Oslo Høyre at de vil verne havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Lokallaget vedtok også at det vil skjerpe grensen for hvor langt nord vi skal tillate oljeutvinning (iskanten), samt at det er positivt til vindkraft til lands og til vanns. Dette fikk selveste forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til å raljere med byfolket i hovedstaden.

I en tekst han sendte inn og fikk vedtatt på Troms og Finnmark Høyres fylkesårsmøte i helga, skriver han: «Troms og Finnmark merker seg og støtter Oslo Høyres grep for å etablere Høyre som et mer populistisk, fargerikt og spennende parti. Hvorfor bli oppfattet som grå og kjedelig, når det er så mange andre farger og uttrykk som kan passe».

Deretter foreslår han å omregulere NRK-tomta på Marienlyst til vindkraft, pålegge el-kjøretøy lyden av totaktsmotor av sikkerhetshensyn, samt omdøpe Karl Johans gate opp til restauranten Scotsman «Denne vei». – Dette er mest ironi og humor i en sak som har en underliggende begrunnelse. Jeg mener at vi bør ha en konsekvensutredning først og så kan man eventuelt vedta et vern, sier forsvarsministeren til NRK.

KAPRET IKKE RØD BASTION: Gårsdagens viktige regionvalg i Italia, der Matteo Salvini og ytre høyre-partiet Lega håpet å vinne den velstående venstresidebastionen Emilia-Romagna nord i landet, endte til tross for jevne meningsmålinger med nederlagMed nesten alle stemmene opptalt ligger Det demokratiske partiets Stefano Bonaccini an til å få cirka 51,4 prosent av stemmene, mens Legas foretrukne kandidat har 43,7 prosent.