Nyhetsbrev mandag 11. oktober: Slik kan den nye regjeringen se ut

REGJERINGSKABALEN: Etter at Solberg-regjeringen i morgen har lagt fram sitt siste forslag til statsbudsjett, kommer statsministeren til å kunngjøre at regjeringen søker avskjed. Dermed kan Ap og Sp legge fram sin regjeringsplattform på onsdag, danne regjering på torsdag og presentere selve statsrådkabalen. Tradisjonen tro blir mye lekket før den tid. Det virker som de fleste går ut fra at Trygve Slagsvold Vedum blir kommunalminister i Støre-regjeringen. Sps finanspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik blir finansministerifølge TV2, mens nestleder Ola Borten Moe ligger an til å bli forsvarsminister. Også andre nestleder Anne Beathe Tvinnereim i Sp er inne ifølge TV 2, trolig som bistandsminister. På Ap-hold slår VG fast at nestleder Bjørnar Skjæran blir statsråd, og antyder at fiskeriminister er mest sannsynlig, samtidig som Geir Pollestad i Sp er nevnt som mulig næringsminister av TV 2. Både arbeids- og sosialminister og justisminister blir ennå nevnt når det gjelder Hadia TajikAnniken Huitfeldt (Ap) blir hyppigst nevnt som utenriksminister, og 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.