Nyhetsbrev fredag 22. oktober: Fanger brygger alkohol og slåss

OMSTRIDT «GAVE»: Forrige uke bestemte den danske regjeringen seg for å donere 250 000 Johnson & Johnson-vaksiner til Rwanda. Nå skriver Jyllands-Posten at vaksine-gaven er direkte knyttet til avtalen om å opprette et dansk asylmottak i Rwanda. Den danske regjeringen har lenge tatt til orde for opprettelsen av asylmottak utenfor Europa dit de kan fly nyankomne flyktninger og migranter fra Danmark. I våres signerte den danske regjeringen to avtaler med det rwandiske regimet om et mulig asyl-samarbeid, dog uten at etablering av danske mottak i Rwanda ble nevnt. (FNs høykommissær for flyktninger har kalt en slik «eksport» av asylbehandlingen for «moralsk klanderverdig, avhumaniserende, utnyttende og f...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.