Nyhetsbrev fredag 20. desember: Kristenredaktør mener Trump må avsettes + Brexit bare timer unna

ENDELIG RUSREFORM: Utvalget som har utredet norsk ruspolitikk leverte går  sin rapport til helseministeren. (Les selve dokumentet her). Tittelen, «Fra straff til hjelp», oppsummerer utvalgets anbefalinger greit. Narkotika anbefales avkriminalisert, men ikke legalisert. Utvalget anbefaler at kommunene skal ha ansvaret for tjenestetilbudet for de rusavhengige. Rune Solberg Swahn, leder for politiets fellesenhet for forebygging i Oslo, har som eneste utvalgsmedlem tatt dissens. Han vil at straffrihet skal forbeholdes folk med rusproblemer. Politiet, KrF og avholdsorganisasjoner frykter ungdom kan misforstå reformen som en legalisering, og at narkotikabruken vil øke. Bent Høie (H) kaller reformen «historisk». –  I dag starter en ny æra for norsk ruspolitikk, sa Venstre-leder Trine Skei Grande. Det er ikke første gang rusreform utredes, Stoltenberg-regjeringen hadde det til forveksling like premisset «fra juss til helse» i 2011, men nå skal det faktisk skje, ifølge Høie, som lover at politikken gjennomføres i løpet av de to neste årene. Det er gode muligheter for at det skjer: Høyre og Ap er stort sett enige. HARD LUNSJ: I dag skjer det: Det britiske parlamentet kommer til å vedta statsminister Boris Johnsons foreslåtte brexit-avtale. Eller som Johnson sa i parlamentet i formiddag: «Ovnen er på, gassen er satt på fire, vi kan ha det unnagjort ved lunsj eller sein lunsj» (avstemningen er ventet rundt 15.30 norsk tid, følg debatten her). På forhånd spådde mange at det store konservative flertallet ville gjøre det mulig for J...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.