Nyhetsbrev fredag 20. april: Oppdater deg på tre minutter!

SLÅR RING OM SKOLEKRITIKER: Det kan virke som både Utdanningsetaten i Oslo og en del politikere har undervurdert sprengkraften i personalsaken mot lærer Simon Malkenes. I Klassekampen i dag erklærer 30 (!) lærerkolleger på Ulsrud VGS sin støtte til Malkenes, dagen etter at rektor i et opphetet personalmøte skal ha advart om at dette kunne skade skolens omdømme. «Det kan se ut som at det er risikabelt å fortelle hvordan ting faktisk kan være i en vanlig skolehverdag, tatt i betrakting den reaksjonen (Malkenes) har fått i etterkant. Sånn kan vi ikke ha det», skriver lærerne under fullt navn. Fagdirektør Anine Kierulf ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter retter skytset mot utdanningsdirektør Astrid Søgnen: «At øverste leder for utdanning i Oslo ikke har større forståelse for ytringsfrihetens begrunnelser og betydning, er  forstemmende. (...) med de siste tiårs vedvarende rettighetsopplysning, kunne man jo håpe at i alle fall en etat med ansvar for kunnskapsløft og utdannelse hadde modernisert seg på en demokratisk opplyst måte og kvittet seg med arbeiderpartistatens paternalistiske arv». Søgnen 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.