Hvis du meldte deg ut på fjerde Trump-tweet og bestemte deg for å hengi deg til klissete solkrem i stedet for klam rasisme, men nå angrer bittelitt ettersom forskere mener USA akkurat tok et nytt, stort steg mot fascisme, så er det vesentligste som følger:

Trump hadde knapt nevnt kongressrepresentant Ilhan Omars navn fra talerstolen på et valgkamp-arrangement i North Carolina før publikum taktfast ropte «send henne tilbake!». Han ventet til ropene begynte å stilne før han fortsatte talen uten bemerkninger. Dagen derpå valgte presidenten å si at han ikke likte det som skjedde, og at han er «uenig i det» - ifølge amerikanske medier etter å ha konferert med sin «innerste sirkel», deriblant familiemedlemmer. Nå har han imidlertid gått tilbake til å angripe Omar igjen.

Tidligere i uka hevdet Trump overfor amerikanske journalister at han sitter på dokumenter med uttalelser som viser at Omar og de tre andre kongressrepresentantene Alexandria Ocasio-CortezRashida Tlaib og Ayanna Pressley «hater USA» og er «antiamerikanske», og bør dra tilbake til «stedene de kommer fra» for å fikse de råtne regimene der, før de belærer amerikanere om hvordan USA bør styres (alle unntatt Omar er født i USA, sistnevnte kom fra Somalia som barn). «Dere kan ikke dra fort nok. Jeg er sikker på at Nancy Pelosi gladelig og raskt vil ordne gratis utreisedokumenter!» tvitret presidenten.