Nyhetsbrev fredag 19. juli: Trump, bananrepublikken og tog-konspirasjoner

Hvis du meldte deg ut på fjerde Trump-tweet og bestemte deg for å hengi deg til klissete solkrem i stedet for klam rasisme, men nå angrer bittelitt ettersom forskere mener USA akkurat tok et nytt, stort steg mot fascisme, så er det vesentligste som følger: Trump hadde knapt nevnt kongressrepresentant Ilhan Omars navn fra talerstolen på et valgkamp-arrangement i North Carolina før publikum taktfast ropte «send henne tilbake!». Han ventet til ropene begynte å stilne før han fortsatte talen uten bemerkninger. Dagen derpå valgte presidenten å si at han ikke likte det som skjedde, og at han er «uenig i det» - ifølge amerikanske medier etter å ha konferert med sin «innerste sirkel», deriblant familiemedlemmer. Nå har han imidlertid gått tilbake til å angripe Omar igjen. Tidligere i uka hevdet Trump overfor amerikanske journalister at han sitter på dokumenter med uttalelser som viser at Omar og de tre andre kongressrepresentantene Alexandria Ocasio-CortezRashida Tlaib og Ayanna Pressley «hater USA» og er «antiamerikanske», og bør dra tilbake til «stedene de kommer fra» for å fikse de råtne regimene der, før de belærer amerikanere om hvordan USA bør styres (alle unntatt Omar er født i USA, sistnevnte kom fra Somalia som barn). «Dere kan ikke dra fort nok. Jeg er sikker på at Nancy Pelosi gladelig og raskt vil ordne gratis utreisedokumenter!» tvitret presidenten. Ilhan Omar ble møtt av folk folk som ropte «welcome home» da hun landet i delstaten hun representerer, Minneso...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.