Nyhetsbrev fredag 19. januar: Regjeringen drukner i løgn, sex og overgrep

God ettermiddag! HJELP, for et døgn for regjeringens tre partiledere. Det eneste som kunne bli en større nyhetssak enn at statsministerens parti i går fikk ytterligere sextrakasserings-varsler (nå 18 totalt!) om andre politikere enn Tonning Riise; var stortingspolitiker Jon Gåsvatns uttalelse om at han allerede i 2012 varslet Siv Jensen om Ulf Leirsteins SMS'er der han foreslo sex med unge partifeller, og at hun ikke ville høre om det. Det eneste som kunne skyve finansministren fra toppen av nyhetsbildet, var at mannen Trine Skei Grande hadde sex med i 2008, lot seg intervjue av VG fordi han frykter at kulturministeren har fortalt statsministeren en versjon som framstiller han som overgriper. La oss ta det sistnevnte først - selv om det fort kan vise seg å være den minst viktige saken av de tre. Foreløpig har det ikke kommet noen indikasjoner på at Trine Skei Grande har fortalt Erna Solberg noe som skiller seg så vesentlig fra det mannen forteller til VG at statsministeren vil føle seg lurt. Han mener seg ikke utnyttet eller krenket verken den gang eller i ettertid, og kritikken hans av Skei Grande handler om hennes skadebegrensning nå, ikke hendelsen. Mannens versjon er heller ikke i motstrid til Skei Grandes (vage) uttalelser i mediene. Da gjenstår ett viktig moment, ut fra det som er offentlig kjent: Har Skei Grande overfor andre, og i den nylige kommunikasjonen med mannen, framstilt saken så s...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.