STOPPER TEGNESERIER: «Skadelig», slår tyrkiske myndigheter fast om en tegneseriebok der handling dreier seg om et homofilt tenåringspar og deres utfordringer med å komme ut av skapet, ifølge Aftenposten. Det tyrkiske familiedepartementet mener nemlig at boka, som også Netflix skal lage en TV-serie av, kan ha negativ innflytelse på mindreåriges moral. Boka skal dermed ikke stå framme i butikkvinduer eller andre steder som er godt synlige for personer under 18 år.

Sosiale medier har eksplodert etter at nyheten ble kjent, og på Twitter legger flere ut bilder av boka pakket inn i en grå konvolutt merket med «18+». Forfatteren har i sosiale medier tatt til orde for at hun er trist og sint over at boka er bannlyst på grunn av homofili-innholdet, og at hun støtter alle LHBT-personer i Tyrkia som «lever under en slik homofobi og transfobi».

Pride-paraden har vært forbudt i Tyrkia i flere år, og i sommer ble en gruppe som likevel forsøkte å demonstrere møtt med tåregass og arrestasjoner. Tyrkia har også trukket seg ut av Istanbul-konvensjonen, som har til hensikt å bekjempe vold mot kvinner, fordi tyrkiske myndigheten frykter avtalen kan misbrukes til å «normalisere homoseksualitet».

POPULÆRE ETTER ANGREPET: Etter at flere medlemmer av den Trump-vennlige ytre høyre-«militsen» Oath Keepers deltok i stormingen av den amerikanske kongressbygningen 6. januar i år, tok flere personer kontakt med gruppa for å bli med. Det viser lekkede data fra organisasjonens nettsider, ifølge The GuardianFlere hundre personer meldte seg inn eller fornyet medlemskapet – enkelte av dem med tilknytning til eller bakgrunn fra det amerikanske militæret (enkelte meldte seg også ut). Politiet i New York har denne uka iverksatt etterforskning av to navngitte politibetjenter, hvis navn og telefonnummer dukket opp i det lekkede materialet fra nettsiden. Les mer om Oath Keepers i vår artikkel fra januar her.