Nyhetsbrev 9. februar: Kan man kalle seg «nasjonalkonservativ» i Frp?

FORTSATT FENGSLET: Lagmannsretten har forkastet anken til 16-åringen fra Syria som forrige torsdag ble pågrepet i Oslo, mistenkt for planlegging av en terrorhandling på norsk jord, skriver NRK16-åringen skal ha vært i «ferd med å tilvirke giftblandinger, med terrorhensikt» og planen var å ta livet av «vantro», kommer det fram i en enstemmig avgjørelse fra Borgarting lagmannsrett, som påpeker at «mistanken om terrorhensikt – og fullbyrdelsesforsett – særlig underbygges av siktedes uttalelser i chattelogger». Den siktede skal derfor fortsatt sitte i varetekt i to uker, slik tingretten bestemte før helga. 16-åringen nekter straffskyld. Forsvarer Andreas Berg Fevang har tidligere argumentert for at varetektsfengsling er et uforholdsmessig sterkt inngrep fordi siktede er så ung.

OPPTATT AV KRISA: I dag begynner riksrettssaken mot eks-president Donald Trump, som står tiltalt for å ha oppildnet egne tilhengere til å storme den amerikanske Kongressen 6. januar. En domfellelse kan gjøre det vanskelig for Trump å stille til valg igjen om fire år, men nåværende president Joe Biden synes ikke 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.