Nyhetsbrev 9. april: Loven ikke helt lik for Erna, hilsen politiet

«NOTHINGBURGER»: «Når politikerne stiller seg bak Parisavtalen fra 2015, forskningen som ligger til grunn, og målet om netto-null utslipp innen 2050 – burde det være et minstekrav at de også peker ut en vei til å nå dit», skriver NRKs kommentator Magnus Takvam etter at Stortingets lite ærerike behandling av regjeringens klimaplan i går endte uten noe slikt forlik. Takvam kaller det en «kollektiv kollaps», mens MDG i går gikk lengst i å beskylde regjeringen for å ikke å ha prøvd.     «(...) politikerne må være ærlige, og ikke innbille folk at den ekstreme velstandsveksten oljen har ført med seg, er mulig å kopiere. Men det budskapet er det kanskje også vanskelig å bli enige om i et valgår?», skriver Takvam. BOT FOR HISTORIEBØKENE: «Selv om loven er lik for alle, er ikke alle like. Solberg er landets fremste tillitsvalgte, og har ved en rekke anledninger frontet regjeringens beslutninger om tiltak for å motvirke pandemien. Det vurderes derfor som riktig å reagere med straff, for å opprettholde publikums tillit til smittevernreglene». Det er  budskapet fra politiet etter at statsminister Erna Solberg brøt de nasjonale korona-forskriftene som hun har formanet alle andre nordmenn om å følge, da hun var arrangør for en restaurantmiddag på Geilo der 13 personer deltok. Solberg får 20 000 kroner i bot som arrangør av middagen, mens ektemannen Sindre Finnes slipper med påtaleunnlatelse – altså en strafferettslig reaksjon der politiet konstaterer at han er skyldig og at handlingen var straffbar, men uten å ilegge straff. På pressekonferansen i morges var politimester Ole B. Sævreud

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.