NEDSLÅENDE: I forrige uke varslet Washington Post at de hadde påbegynt det store arbeidet med å intervjue samtlige av Kongressens 249 politikere fra Det republikanske partiet – lørdag kom det temmelig nedslående resultatet: 220 av dem vil ikke ta offentlig stilling til hvem av Donald Trump og Joe Biden som har vunnet presidentvalget. Bare 27 representanter anerkjenner at sistnevnte har vunnet. Og to mener at Trump er den virkelige vinneren (til tross for at det beviselig ikke stemmer).

Søndag kveld møttes for øvrig Georgia-kandidatene Kelly Loeffler (R) og Raphael Warnock (D) til tv-debatt i den skjebnesvangre omkampen om et sete i Senatet – sammen med fighten mellom David Perdue (R) og Jon Ossoff (D) i samme delstat blir valget i januar helt avgjørende for om republikanerne beholder flertallet (dersom begge republikanere taper er partiene like store og visepresident Kamala Harris blir tungen på vektskåla).

Selv om Loeffler en rekke ganger unngikk å svare på direkte spørsmål om påstått juks i presidentvalget, uttalte hun at «it’s very clear that there were issues in this election» og at Trump har «all rett til å gå rettens vei» (det siste svarte hun på et enkelt ja-nei-spørsmål om Trump har tapt). Seansen ble imidlertid ikke så absurd som i den andre valgdebatten, der Jon Ossoff fra Det demokratiske partiet sto alene på scenen i Atlanta og hamret løs mot en fraværende motstander.

KAOSET I BERGEN: På vegne av kommunen tar helsebyråd Beate Husa (KrF) i Bergen nå selvkritikk på hvordan kommunelegefunksjonen er blitt organisert – mer konkret foreslår hun at smittevernoverlegen får plass i kommunens kriseledelse og fremover skal kunne orientere om sine anbefalinger før byrådet gjør vedtak.