REKORDSMITTE: «Det var denne utviklingen vi var bekymret for, da vi søndag strammet inn»sier helseminister Bent Høie (H) – tirsdag ble 935 nye smittetilfeller registrert i Norge, det høyeste dagtallet som er registrert siden pandemiens start, ifølge VG. 54 kommuner har stigende smittetrend, inkludert Oslo, Stavanger og Bodø. Bare i 17 kommuner er trenden synkende. «Målet med de nye, strenge tiltakene er å bryte en eventuell ny smittebølge», sier Høie. Regjeringen holder pressekonferanse klokken 14.

BLÅ SEIER: Raphael Warnock og Jon Ossoff fra Det demokratiske partiet slo sine republikanske motkandidater og sikret seg hvert sitt sete i Senatet i det svært spennende omvalget i delstaten Georgia natt til onsdag norsk tid. I praksis betyr dette at Demokratene nå har flertall i begge kamre i Kongressen, noe som er helt avgjørende for Joe Bidens politiske gjennomføringsevne de neste to årene.

Det ble spesielt jevnt i racet mellom Ossoff og den republikanske senatoren David Perdue, der store amerikanske medier fortsatt ikke har erklært en vinner. Det er imidlertid klart at utfordreren får flest stemmer – og de tusenvis (tallene varierer) som ennå ikke er opptalt, er poststemmer som antas å gå til Ossoff eller kommer fra områder der Det demokratiske partiet står sterkt.

Perdue har i skrivende stund ikke anerkjent nederlaget, og apparatet hans sendte for få timer siden ut en pressemelding hvor det heter at de vil «mobilize every available resource and exhaust every legal recourse» for å sikre at alle stemmer blir registrert. Men med en margin over 0,5 prosentpoeng, slik det ligger an til, blir det ikke automatisk omtelling.