Nyhetsbrev 4. februar: Ville ta et hardere oppgjør med ytre høyre og Frp etter 22. juli

SAMHOLD ELLER OPPGJØR: Flere medier forteller i dag historien om hvordan daværende partisekretær Raymond Johansen (Ap) allerede under en tale for landsstyremøtet i september 2011 hadde planlagt å ta et kraftig, ideologisk oppgjør med Fremskrittspartiet og innvandringsfiendtlig, høyreradikal retorikk i kjølvannet av terrorangrepet 22. juli, men i siste liten ble stanset av statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre: Da tale-manuset ble lagret, fantes ikke lenger ord som «snikislamisering», «fryktretorikk», «krigsretorikk» eller referanser til høyrepopulisters bruk av konspirasjonsteorier, heter det en fersk bok fra historiker Hallvard Notaker: «Ordet ‘populisme’ var tatt helt ut. Den eneste forekomsten av ‘høyre’ var det ene stedet ‘høyreekstremisme’ var nevnt, ellers stod ‘ekstremisme’ fem ganger […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.