ANKLAGET: Organisasjonsutvalget i Frp har utformet en skriftlig anklage mot Oslo-leder Geir Ugland Jacobsen, som står i fare for å bli ekskludert. I anklagen blir det lagt vekt på lederens mange kontroversielle medieutspill, blant annet at han i sommer sådde tvil om Siv Jensen var riktig person til å toppe stortingsvalglista, skriver Dagsavisen.

Organisasjonsutvalget mener Ugland Jacobsen har brutt partiets vedtekter gjennom å skade Frp eller andre partimedlemmers omdømme – og at han har gått ut over sine fullmakter som fylkesleder gjennom ulike medieutspill.

I anklagen avisa har lest kommer det fram at det i deler av Frp har vært sterk misnøye med flere av Ugland Jacobsens uttalelser – enkelte mener han har fremhevet seg selv eller støttespillere på bekostning av andre i partiet.

– Jeg skulle gjerne sett en del av utsagnene annerledes presentert. Men å si at jeg på grunn av det skal ekskluderes, det blir et veldig tynt grunnlag, sier Ugland Jacobsen selv til NTB.

Torsdag ettermiddag var fylkesstyret i Oslo Frp samlet til et ekstraordinært møte for å diskutere situasjonen rundt lederen, men styret skal ikke ha klart å lande noen konklusjon på om de støtter en eksklusjon. Saken ble allerede diskutert på Frps sentralstyremøte i november, der partileder Siv Jensen forlot møtet fordi hun er inhabil, skriver VG fredag.

ENDELIG VAKSINE: Svenske myndigheter planlegger å vaksinere nær to millioner innbyggere i løpet av første kvartal 2021, kom det fram i en hasteinnkalt pressekonferanse med statsminister Stefan Löfven og direktør Johan Carlson i Folkhälsomyndigheten fredag morgen. Syke eldre og ansatte på aldershjem og i hjemmetjenesten – til sammen nær 600 000 personer – skal prioriteres først. Totalt utgjør risikogruppene cirka 2,6 millioner mennesker i Sverige. Det er legemiddelselskapet Moderna som blir hovedleverandør av vaksinen til landet der totalt 7007 personer har dødd etter å blitt smittet med Covid-19. Klokken 11:30 har også norske myndigheter innkalt til pressekonferanse om koronavaksine. Folkehelseinstituttet anbefaler at de over 65 år og beboere på sykehjem skal få vaksinen først.

PÅ FJERNSYN: I deres første felles tv-intervju siden valget i november, ga Joe Biden og Kamala Harris fredag norsk tid uttrykk for at de vil la seg vaksinere mot korona på fjernsyn – i et forsøk på å skape tillit til vaksinen i den amerikanske befolkningen. Både Bill ClintonGeorge W. Bush og Barack Obama har tidligere sagt seg villige til å gjøre det samme i det øyeblikket Anthony Fauci bekrefter at vaksinen er trygg.  – Det betyr noe hva en president og en visepresident gjør, uttalte Biden i CNN-intervjuet, som for øvrig blir beskrevet som «veldig normalt».

FEMÅRSFRIST: Gikk du glipp av vår artikkel om statsminister Erna Solbergs internasjonale prestisjeplan for å redde havet? Norge lover å forvalte sine nasjonale havområder på en bærekraftig måte allerede innen 2025. Hva vil det innebære? – Vi må forvente konflikter, sier Solberg – les vår oppsummering her.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.