Nyhetsbrev 4. desember: Dette er anklagene mot Frp-toppen

ANKLAGET: Organisasjonsutvalget i Frp har utformet en skriftlig anklage mot Oslo-leder Geir Ugland Jacobsen, som står i fare for å bli ekskludert. I anklagen blir det lagt vekt på lederens mange kontroversielle medieutspill, blant annet at han i sommer sådde tvil om Siv Jensen var riktig person til å toppe stortingsvalglista, skriver Dagsavisen.

Organisasjonsutvalget mener Ugland Jacobsen har brutt partiets vedtekter gjennom å skade Frp eller andre partimedlemmers omdømme – og at han har gått ut over sine fullmakter som fylkesleder gjennom ulike medieutspill. I anklagen avisa har lest kommer det fram at det i deler av Frp har vært sterk misnøye med flere av Ugland Jacobsens uttalelser – enkelte mener han har fremhevet seg selv eller støttespillere på bekostning av andre i partiet. – Jeg skulle gjerne sett en del av utsagnene annerledes presentert. Men å si at jeg på grunn av det skal ekskluderes, det blir et veldig tynt grunnlag, sier Ugland Jacobsen selv til NTB. Torsdag ettermiddag var fylkesstyret i Oslo Frp samlet til et ekstraordinært møte for å diskutere situasjonen rundt lederen, men styret skal ikke ha klart å lande noen konklusjon på om de støtter en eksklusjo...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.