Nyhetsbrev 3. mai: Senterpartiet fristiller i abortsaken

Marit Arnstad på Senterpartiets landsmøte, Trondheim 2017

God formiddag! OPPRØR MOT MODI: Det politiske partiet til Indias statsminister Narendra Modi, Bharatiya Janata Party (BJP), tapte søndag valget i den viktige delstaten Vest-Bengal, på tross av å ha ført en aggressiv valgkampanje der. Tapet er for mange et signal fra en stadig mer opprørt befolkning over Modi-regjeringens håndtering av Covid-19-pandemienKritikere mener Modi har fokusert mer på å vinne valget enn den store krisen landet står i.  De politiske partiene har drevet valgkamp siden starten av mars, samtidig med at smitteraten i India har steget betraktelig. Under valgkampanjen gikk antall registrerte smittede i Vest-Bengal fra ca. 250 per dag i midten av mars til nær 17 000 per dag. Flere av de politiske kandidatene og de mange fremmøtte har unnlatt å bruke masker og holde tilstrekkelig avstand på valgmøtene. En domstol i delstaten Tamil Nadu refset Indias valgkommisjon for ikke å ha stoppet de politiske møtene, og uttalte at kommisjonen var eneansvarlig for den andre Covid-19-bølgen i India. BJP har imidlertid nektet for noen sammenheng mellom valgmøtene og det høye smittenivået. Søndag satte India en ny grim dagsrekord med 3 689 registrerte døde, og i helgen ble India det første landet i verden til å registrere mer enn 400 000 nye smittetilfeller i løpet av et døgn. Samtidig fortsetter syke å dø av akutt oksygenmangel på og utenfor sykehus i Dehli. INGEN PISK: Senterpartiets stortingsrepresentanter står fritt til å stemme over om abortloven skal utvides eller ikke, ifølge Marit Arnstad, som e...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.