Nyhetsbrev 29. juni: Iselin Nybø om millionbonusene i Norwegian: – Usolidarisk

– DÅRLIG DØMMEKRAFT: Næringsminister Iselin Nybø (V) har nå fått svar på sine spørsmål fra Norwegian Air Shuttle om millionbonusene som ble delt ut til selskapets ledelse – dette etter at Norwegian hadde fått 3 milliarder i statlig krisestøtte. Nybø var spesielt interessert i å vite når de 30 millionene ble utbetalt, der 11 av millionene skal ha gått til Norwegian-toppene Jacob Schram og Geir Karlsen. Inntil 26. mai var det ifølge Nybø forbudt å dele ut bonuser i selskaper som benyttet seg av statens lånegaranti, men de to partene er uenige om hvor lenge forbudet egentlig gjaldt, skriver E24. I en pressemelding skriver ministeren at Norwegian selv bedyrer at de har holdt seg til de juridiske forpliktelsene i avtalen med staten, og at den statlige støtten dermed ikke har blitt brukt til bonusene. Men hun er ikke imponert:  «Det er like fullt svært skuffende at de bevilger store bonuser idet selskapet er ute av kravene i garantiordningen for norsk luftfart. Det er usolidarisk overfor både ansatte, kunder, aksjeeiere og kreditorer som har stilt opp for Norwegian. Det viser dårlig dømmekraft». Nybø mener Norwegian har en stor jobb foran seg for å bygge opp omdømme. SOLDATER I GATENE: Delta-varianten sprer seg raskt i Indias naboland – Bangladesh. Nå forbereder m...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.