SISTE: Ferske tall fra NAV viser at 6,5 prosent av arbeidsstyrken i Norge enten er helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak, men også at antall arbeidssøkende har falt markant den siste måneden – det tilskrives lettelsen i smitteverntiltak flere steder i landet (effekten for Oslo blir først synlig senere).

FORSVARER LYSGLIMT: Nylig avslørte vi hvordan partiet Alliansen er blitt en arena for norske tenåringer og menn i 20-åra som omfavner jødehat, raseideologi og nazistiske manifester. Partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen kobler tenåringer med etablerte nynazister, som også er blitt oppført på partiets valglister. Samtidig har han over tid kommet med en rekke antisemittiske uttalelser i offentligheten, blant annet om behovet for et «oppgjør» med jøder.

Nå stiller Alliansen til valg i alle landets fylker. Listetoppene vi har snakket med (som ikke kan knyttes til høyreekstremisme) reagerer ikke spesielt negativt på å dele parti med nynazister, samtidig som de tar partilederen i forsvar: «Det han sier om jødene er jo sant», sier Alliansens stortingskandidat Asbjørn Massnes i Sogn og Fjordane til Filter Nyheter, mens andre beskriver Lysglimt Johansen som «den snilleste og greieste typen du kan finne». Les artikkelen vår her.

INGEN OLJESTOPP: Det internasjonale energibyrået (IEA) slo nylig fast at det ikke er rom for å åpne ett eneste nytt olje- og gassfelt etter 2021 dersom verden skal klare å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader fram mot 2050. Men Equinors sjeføkonom Eirik Wærness sier til Klassekampen at konklusjonen ikke vil få noen konsekvenser for oljegigantens fremtidsplaner – og påpeker at IEA ikke har presentert en prognose, men «et scenario» der flere elementer må spille sammen (for eksempel globalt samarbeid og investeringer i fornybar energi, i tillegg til oljevirksomheten):