VAKSINER MOT RYNKER: Pfizer har oppdaget forfalskninger av deres covid-19-vaksine i Polen og Mexico. I Mexico fikk 80 personer satt doser av den falske erstatningen før man oppdaget lureriet. Ingen ble heldigvis skadet av dosene. I januar ble en mann arrestert i Polen for å ha solgt falske negativ-test-resultater og beholdere med det han hevdet var Pfizer-vaksinen. Etterforskere analyserte dosene og oppdaget at hovedingrediensen var et anti-rynke-virkestoff. Ingen fikk injisert dosene. Verdens helseorganisasjon(WHO) er klar på at forfalskninger av vaksiner kan være et problem. I slutten av mars oppfordret de folk til å ikke anskaffe vaksiner utenom vaksinasjonsprogrammene til myndighetene.

«APARTHEID» PÅ VESTBREDDEN: Human Rights Watch (HRW) har bedt Den internasjonale straffedomstolen (ICC) om å etterforske Israel for systematisk diskriminering av palestinere. I en rapport som ble publisert tirsdag, anklager Human Rights Watch Israel for «apartheid»-politikk mot det palestinske folk. Rapporten bygger anklagene på dokumentasjon av menneskerettighetsbrudd over flere år, israelske lover og planverk, og uttalelser fra myndighetspersoner. Leder i HRW, Ken Roth, sier at «undertrykkelsen av palestinere har nådd en terskel og en varighet som kan defineres som apartheid-forbrytelser og forfølgelse». Israels utenriksminister har kalt påstandene «både latterlige og falske».

«LA LIKENE HOPE SEG OPP»: Boris Johnson er ute i hardt vær. Den britiske statsministeren er anklaget for å ha sagt «ingen flere fucking lockdowns – la likene stables høyt i tusenvis» etter at han motvillig godkjente nok en lockdown i England i november i fjor. Johnson har benektet utsagnet på det sterkeste, men mandag kveld støttet flere kilder på innsiden av det konservative partiet anklagen. Anklagen kommer i kjølvannet av de siste dagenes mediekrig mellom Johnson og hans tidligere sjefsrådgiver Dominic CummingsCummings forlot stillingen i november i fjor, blant annet etter brudd på smittevernreglene. Han ble nylig anklaget av en ikke-navngitt kilde i Downing Street 10 for å ha lekket personlige tekstmeldinger mellom statsministeren og milliardæren James Dyson. Som motsvar har Cummings i helgen publisert flere blogginnlegg der han anklager sin tidligere sjef for «gal og uetisk oppførsel». Ifølge Cummings skal Johnson blant annet ha planlagt å gi skattelettelser til Dyson og ta imot donasjoner til oppussing av egen leilighet. Johnsons påståtte utsagn om en likstabel har forarget familiene til ofre for Covid-19 i Storbritannia. Landet ligger for tiden på femteplass blant de med høyeste registrerte antall korona-dødsfall i verden.