Nyhetsbrev 26. april: Desperate indere handler oksygen på svartebørsen

DET KAN VÆRE DIN TUR: «Vi strever med å nå ut til folk. Det ser ut til at de har en forestilling om at det er lenge til deres tur i vaksinekøen, og fanger dermed ikke opp tilbudet», sier kommuneoverlege Anders G. Madsen til Jærbladet. Hans kommune, Hå, har 150 ledige vaksinetimer førstkommende onsdag. Kommunen kan snart åpne for dem fra 18 til 44 år med underliggende sykdommer, og deretter for alle mellom 55 og 64 år. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til NRK at enkelte kommuner har kommet overraskende langt i vaksineringen, og ber folk følge med - særlig om de har bikket 40 år. COVID-DESPERASJON I INDIA: India er på vei inn i sin verste smittebølge hittil. Myndighetene rapporterte 349 691 nye tilfeller og 2767 dødsfall fra lørdag til søndag. I Dehli og andre storbyområder er sykehusene tomme for oksygen og må avvise nye pasienter. Desperate slektninger kjører til andre byer milevis unna for å finne ledig sykehusplass og kjøper oksygensylindere på svartebørsen. Oksygentankere får politieskorte. På landsbygda dør syke uten å ha blitt te...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.