Nyhetsbrev 24. august: Klimaaktivister får bøter for over 400 000 kroner

Demonstranter fra Extinction Rebellion utenfor Olje- og energidepartementet mandag.

EVAKUERINGSKAOS: Tirsdag morgen ble nye 157 personer evakuert fra Afghanistan til Norge. 50 soldater fra Telemarksbataljonen ble i helgen sendt ned til mellomstasjonen i Georgia for å bistå i et evakueringsarbeid som beskrives som kaotisk og krevende. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) informerer i et lukket møte i ettermiddag en utvidet Utenriks- og forsvarskomité på Stortinget om situasjonen. Norge og andre NATO-medlemmer har bedt USA om å forsøke å få utsatt fristen for uttrekning 31. august, som Taliban sier de vil håndheve strengt. Norge er avhengig av å ha en åpen og kontrollert flyplass for å kunne evakuere, forklarte Søreide til NRK. Ifølge Washington Post skal CIA-direktør William J. Burns ha hatt et hemmelig møte med Talibans de facto leder Abdul Ghani Baradar i Kabul mandag, der uttrekningsfristen trolig var blant punktene som ble diskutert. REPRESALIER: FNs menneskerettskontor har mottatt det de sier er 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.