Nyhetsbrev 23. september: HRS har millioner på bok etter statsbudsjett-årene

God ettermiddag!

USTABILT I MYANMAR: FNs høykommisær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet,varslet torsdag at Myanmar står overfor en menneskerettighetskatastrofe. Over 8 000 personer, deriblant politikere, demonstranter og journalister, er pågrepet siden det mektige militæret Tatmadaw gjennomførte statskupp i landet i februar og avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi. Minst 120 av de arresterte døde i myndighetenes varetekt.  Ifølge en ny rapport fra Bachelets kontor, begår militærjuntaen utstrakte menneskerettighetsbrudd mot sivilbefolkningen, deriblant brudd mot «personers rett til liv, frihet og sikkerhet, forbudet mot tortur, retten til en rettferdig rettergang, retten til ytringsfrihet og frihet til å samles i fredelige folkemengder.» Antallet trefninger mellom militæret og bevæpnede etniske grupper har også økt eksponensielt siden kuppet. Bachelet gjentok torsdag at det er fare for at situasjonen eskalerer til en fullskala borgerkrig som risikerer å destabilisere større deler av Sørøst-Asia.

HAR MILLIONER PÅ BOK: – Det er en skammens dag

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.