Nyhetsbrev 22. september: Justprofessor: Jan Tore Sanner (H) brøt loven

God formiddag! «HAR BRUTT LOVEN»: Det har vakt oppsikt at finansminister Jan Tore Sanner (H) – ifølge VG – ba sitt eget embetsverk om å vente med å sende ut dokumenter til pressen i valgkampens siste fase. Det var Dagens Næringsliv som hadde bedt om innsyn i papirer som gjaldt et omstridt utvalg med oppgave å vurdere om forvaltningen av Oljefondet skal skilles ut fra Norges Bank. Ifølge VG var dokumentene allerede klargjort for utsending da Sanner grep inn seks dager før valget: «Vi er ikke tjent med at de får dette i en oppjaget valgkampinnspurt. E-postene sendes derfor ikke før fristen. Jeg tenker sent torsdag», skrev finansministeren. Professor Christoffer […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.