Nyhetsbrev 21. mai: Fascister tatt med ulovlige våpen i Italia

Politiets beslag etter razzia mot den høyre-ekstreme gruppen «Ultima Legione»

God ettermiddag! ØL I SIKTE: – Vi ser nå begynnelsen på slutten av pandemien. Det sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse i formiddag. Torsdag neste uke iverksetter regjeringen trinn to av den nasjonale gjenåpningsplanen. Det betyr blant annet grønt nivå for skoler og barnehager i områder med lite smitte, flere studenter tilbake på campus, opptil ti gjester hjemme, og fritt for reising innenlands. For alle tørste nordmenn kom også den gledelige beskjeden om at skjenkesteder kan servere alkohol uten matservering frem til midnatt (for Osloborgere stenger krana kl. 22). Det åpnes også så smått opp for innendørs kultur- og idrettsarrangementer. Les mer om de nasjonale lettelsene i trinn to her. Et lovforslag om et «innenlands» koronasertifikat ble fremmet i statsråd i dag. Sertifikatet skal gi adgang til offentlige arrangementer, og lukkede reiser på cruise-skip og lignende. I Norge vil det samtidig åpnes opp for «adgangstesting» slik at personer med negative testsvar kan få adgang til konserter, m.m. Testing for å oppdage smitte vil fremdeles ha forrang. I tillegg arbeider EU med et felles europeisk vaksinepass. EU-landene ble denne uken enige om åpne grensene for alle fullvaksinerte personer. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad sa på pressekonferansen at regjeringen håper å ha koronasertifikatet klart i første halvdel av juni, mens EUs felles vaksinepass kan være klart i slutten av juni. UDs globale reiseråd er forlenget ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.