Nyhetsbrev 21. juni: Löfven felt i historisk avstemning i Riksdagen

God ettermiddag! MIDSOMMAR-KRIS: Statsminister Stefan Löfven ble i dag den første statsministeren i Sveriges historie til å bli felt i et mistillitsforslag. 181 representanter i Riksdagen stemte for forslaget, 109 stemte imot og 51 avsto. Det var over de 175 stemmene som var nødvendige for å felle ham. Finansminister Magdalena Andersson fra Löfvens parti Socialdemokraterna uttalte etter møtet i Riksdagen at hun så med bekymring på at fire partier kastet Sverige ut i en politisk krise når landet står i den dypeste økonomiske krisen siden andre verdenskrig og der helsepersonell fremdeles kjemper mot pandemien.  Löfven er nå gitt en uke til å finne en løsning, der alternativene er å lyse ut nyvalg eller å gå av. Han vil først møte med regjeringens støttepartier Centerpartiet, Liberalerna og Miljöpartiet og diskutere hvilket handlingsrom de har. Et spørsmål er om Vänsterpartiet vil kreve å få strøket punkt 44 i regjeringsplattformen «Januariavtalet» fra 2018 som omhandler det omstridte spørsmålet om markedsstyrte utleiepriser. Selv dersom det lyses ut til nyvalg, vil det bli behov for en overgangsregjering. «Nu vill jag att det ska bli en annan regering», uttalte partileder Jimmie Åkesson for Sverigedemokraterna, e...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.