Nyhetsbrev 21. januar: Nå gjør nyfascistene i Proud Boys narr av Trump

MAKTOVERTAKELSEN: Så har altså USA fått sin første første kvinnelige visepresident noensinne, samtidig som Joe Biden er å regne som verdens mektige mann – likevel var det kanskje 22 år gamle Amanda Gorman som virkelig stjal rampelyset under innsettelsesseremonien (du kan se fremføringen på nytt her).

RETT PÅ JOBB: Biden skred til verket ganske umiddelbart og signerte 17 presidentordre allerede onsdag kveld, i det som skal være starten på en tidagers intensiv for å omgjøre Trump-politikk: Nå stopper konstruksjonen av muren mot Mexico, innreiseforbudet fra muslimske land oppheves, det blir påbudt med munnbind i føderale bygninger og USA skal på nytt tilslutte seg både Verdens helseorganisasjon og Paris-avtalen. OPPTØYER: Danske Politiken fanget stemningen ganske godt torsdag morgen: «Roen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.