Nyhetsbrev 21. februar: Putin i hastemøte i dag – flere tegn på eskalering

SISTE OM UKRAINA:

  • Russlands president Vladimir Putin har kalt inn Russlands nasjonale sikkerhetsråd til et ekstraordinært møte i dag, der presidenten skal holde en tale, bekrefter Kremls talsperson Dmitrij Peskov. 
  • I går kom det ny informasjon om hvorfor Joe Biden fredag framsto så sikker på at Putins beslutning om en invasjon var tatt: USAs etterretningstjenester skal ha fanget opp at generalene i den russiske hæren har fått klarsignal til å invadere.
  • Talsperson Eduard Basurin for den selverklærte Folkerepublikken Donetsk (DPR) skal mandag ha bedt Russland om militær assistanse på en live Youtube-kanal, ifølge russisk-kontrollerte medier. DPR har den siste uken kommet med en rekke udokumenterte anklager om at ukrainske regjeringsstyrker eskalerer konflikten i Donbas-området øst i Ukraina, med påstått beskytning og sabotasje på blant annet et pumpehus som håndterer drikkevannsforsyningen til et stort antall innbyggere. Separatistleder Denis Pusjilin kalte mandag situasjonen i Donbas «kritisk». Kyiv...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.