ANARCHY IN THE UK: Storbritannia er i trøbbel på flere fronter – både på grunn av det muterte og angitt betraktelig mer smittsomme koronaviruset, men også fordi forhandlingene med EU om en avtale etter 31. desember nok en gang er på kraftig overtid:

  • Covid 19-epidemien er nå «ute av kontroll»ifølge helseminister Matt Hancock. Lørdag gjorde regjeringen helomvending for tidligere varslede oppmykninger i koronarestriksjonene – fra i dag strammes skruen i blant annet London, der mange i går valgte å forlate byen.
  • Det store temaet i brexit-samtalene er fortsatt fiskeri. Britiske myndighetskilder sier det nå er økende sannsynlighet for at en frihandelsavtale ikke er på plass før nyttår. For å gi rom til ratifisering, var deadline opprinnelig satt til i går.

Søndag var det som om misæren gikk opp i en høyere enhet da all trafikk fra den travle havna i Dover til det europeiske fastlandet ble stoppet i 48 timer av franske myndigheter på grunn av virussituasjonen. En forsmak på 2021?

NYE RESTRIKSJONER: I helga innførte flere europeiske land flyforbud fra Storbritannia – mandag formiddag fulgte norske myndigheter etter. Regjeringen innfører samtidig skjerpede restriksjoner for alle reisende fra landet.

Fremskrittspartiets Åshild Bruun-Gundersen mener helseministeren ikke går langt nok: – Obligatorisk testing for koronaviruset må innføres for alle reisende til Norge. Vi vet ikke hvilke land det muterte viruset allerede har spredd seg tilsier hun til Dagbladet.