ALTERNATIV VIRKELIGHET: Du må få med deg vår ferske langlesning om hvordan den russiske koronavaksinen Sputnik V er omgitt av sverting av vestlige vaksiner som Pfizer og AstraZeneca; mystiske Facebook-kontoer og propaganda med kjendiser som Oliver Stone. EUs vaktbikkje mot desinformasjon mener at Sputniks sosiale medier-strategi er del av en større, helhetlig påvirkningskampanje fra russisk side, der deler er rettet mot Vesten. Også dødsfall i Norge dukker opp i propagandaen rundt vaksinene.

Vi har konfrontert Russlands ambassadør i Norge, Teimuraz Otarovich Ramishvili, med noen av påstandene. – Det du forsøker å gjøre er å lage strukturer av enkeltstående kritiske budskap eller diskrediteringer. Men det finnes ikke noe slikt i virkeligheten, sier han blant annet. Les artikkelen her!

DØVE ØRER: USAs president Joe Biden og Israels statsminister Benjamin Netanyahu var på telefon igjen i går om den pågående Gaza-krigen. Det som skulle være en tøffere linje fra USA mot Israel ble til en slags «god dag mann økseskaft»-utveksling.

Til statsministeren skal Biden ha sagt at han forventet en «vesentlig nedtrapping» allerede onsdag på vei mot en faktisk våpenhvile. Men i to twitter-meldinger senere samme dag, uttalte Netanyahu at han var fast bestemt på å holde fram med militæroperasjonen til ro og orden var gjenopprettet for israelere. I noe som kan se ut som et diplomatisk pek, tvitret Netanyahu at han satte «særlig pris på støtten fra vår venn Biden til Israels rett til selvforsvar».