Nyhetsbrev 2. juni: Desperat hviterussisk aktivist skadet seg selv i rettssalen

Den hviterussiske aktivitisten Stepan Latypov.

RØDT JUBLER: En fersk meningsmåling viser – igjen – et klart flertall for regjeringsskifte. Ap og Sp ville her fått 78 av 168 mandater på Stortinget alene, mens de fire borgerlige får 60 mandater. (Målingen er utført av Norstat for Aftenposten og NRK i perioden 25.-31. mai). Rødt går de mest frem i målingen, med en total oppslutning på 5,9 prosent. De øker med 1,5 prosentpoeng – like mye som SV går tilbake. Blir det slik, kan Rødt få en stortingsgruppe med 11 representanter. Hvis målingen hadde vært valgresultatetet, ville en potensiell regjering med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet ikke vært avhengig av flere partier, da de har 91 mandater til sammen. «Aps eneste plan er en rødgrønn flertallsregjering med Sp og SV», sier Jonas Gahr Støre til NRK. Mandag snakket 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.