Nyhetsbrev 2. desember: Tilspisset i Ukraina og klar dom over Resett fra eks-sjef

ASTRAZENECA-ÅRSAK: Forskere mener at å ha funnet «triggeren» som kan være årsaken til de sjeldne tilfellene av blodpropp blant personer som har tatt AstraZeneca-vaksinen, melder BBC. De har vist hvordan et protein i blodet kan tiltrekkes av et nøkkelkomponent i vaksinen. Covid-vaksinen settes inn i muskelen, men kan i noen tilfeller lekke ut i blodet. Et protein i blodet kan så feste seg til et av komponentene i AstraZeneca-vaksinen. Forskerne tror dette i svært sjeldne tilfeller setter i gang en kjedereaksjon som involverer immunsystemet, og som kan kulminere i farlige blodpropper.

En talskvinne for AstraZeneca sier forskningen gir interessant innsikt, men understreket at dette ikke gir endelige svar. AstraZeneca-vaksinen antas å ha reddet rundt en million liv.


«I BESTE FALL RASISTISK»: Redaksjonssjef Lars Akerhaug slutter i Resett med følgende dom over det «alternative» nyhetsnettstedet: «Det har blitt sluppet gjennom saker som er beviselig feil, det er blitt sluppet gjennom eksterne meningsinnlegg med en retorikk som i beste fall kan kalles rasistiske, i verste fall kan kalles høyreekstreme. Det har gjentatt seg, og det har vært et problem i hele Resetts eksistens, også før jeg begynte». sier Akerhaug til VG. Han ble ansatt i 2019 for å «heve den journalistiske kvaliteten» på nettstedet som ble startet med pengestøtte fra blant andre Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen to år tidligere, men sier nå til VG at han ikke lyktes.


 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.