Nyhetsbrev 2. desember: Tilspisset i Ukraina og klar dom over Resett fra eks-sjef

ASTRAZENECA-ÅRSAK: Forskere mener at å ha funnet «triggeren» som kan være årsaken til de sjeldne tilfellene av blodpropp blant personer som har tatt AstraZeneca-vaksinen, melder BBC. De har vist hvordan et protein i blodet kan tiltrekkes av et nøkkelkomponent i vaksinen. Covid-vaksinen settes inn i muskelen, men kan i noen tilfeller lekke ut i blodet. Et protein i blodet kan så feste seg til et av komponentene i AstraZeneca-vaksinen. Forskerne tror dette i svært sjeldne tilfeller setter i gang en kjedereaksjon som involverer immunsystemet, og som kan kulminere i farlige blodpropper. En talskvinne for AstraZeneca sier forskningen gir interessant innsikt, men understreket at dette […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.