Nyhetsbrev 19. april: Dette er advokatenes konklusjon i Eikrem-saken

DIPLOMATISK KRISE: Lørdag ble det kjent at Tsjekkia utviser 18 russiske diplomater, mistenkt for å jobbe som hemmelige agenter og være involvert i eksplosjonen ved et tsjekkisk ammunisjonslager der to personer døde i 2014. Tsjekkisk politi har samtidig ettersøkt to russiske menn i forbindelse med eksplosjonen – dette er de samme mennene som var involvert i forgiftningen av dobbeltagenten Sergej Skripal i britiske Salisbury i 2018. Kreml kom søndag med sitt mottrekk: 20 tsjekkiske diplomater har fått én dag på seg til å forlate Russland. Mandag er den diplomatiske krisen tema for et møte mellom utenriksministrene i EU.

KONKLUSJON: «Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig konkluderer i en rapport til NTNU med at førsteamanuensis Øyvind Eikrem hadde tilgang til og må holdes ansvarlig for en anonym Facebook-konto, der noe av innholdet rammes av den objektive gjerningsbeskrivelsen i straffeloven § 185 (Hatefulle ytringer)», 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.