SISTE: Gjenopptakelseskommisjonen gjenåpner straffesaken mot Viggo Kristiansen, som i 2002 ble dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand. Tre av fem kommisjonsmedlemmer ønsket gjenopptakelse, melder VG – kommisjonens leder Siv Hallgren skal være blant dem som ikke ville gjenoppta saken.

«På telefon fra Ila fengsel forteller Kristiansen at han ser frem til en ny rettssak hvor han vil føre bevis for at han ikke var med på barnedrapene», heter det i en pressemelding fra advokaten. Foreldrene til ofrene sier i en uttalelse at de «har tillit til at rettssystemet behandler alle straffesaker på en god og rettferdig måte». Også Jan Helge Andersen ble dømt for voldtekt og drap – han ble løslatt etter å ha sonet 19 år i 2016.

«NAIVE FJOLS»: Representanter fra SV og Rødt reagerer kraftig etter NRKs artikkel om at også boligutleiere med omsetningssvikt på over 30 prosent mottar koronastøtte fra staten – et flertall i Stortinget åpnet i fjor vår for å dekke renter og faste utgifter som strøm, vann og kloakk for utleiere som sliter med å leie ut under epidemien.

Kompensasjonsordningen gjelder «hele næringslivet vårt», poengterer næringsminister Iselin Nybø (V), mens BN Bank-direktør Endre Jo Reite advarer mot at dette kan være med på å holde leiepriser oppe og hindre at flere bruktboliger kommer til salgs.