FEMDOBLET VAKSINEDOSE: Norge vil motta i underkant av 50 000 vaksinedoser fra Pfizer i romjulen, melder Helse- og omsorgsdepartementet. Opprinnelig ble Norge forespeilet 10 000 doser. Moderna-vaksinen fikk hastegodkjenning i USA i dag, som ventet.

ENOMRT ANGREP: «Det er som om russiske bombefly flere ganger skulle ha fløyet uoppdaget over hele landet vårt», tvitret den republikanske senatoren Mitt Romney om et omfattende hackingangrepet på over 40 amerikanske myndigheter og institusjoner. Romney kritiserer Trump-admiminstrasjonen for svak håndtering av angrepet. Angrepet har pågått siden mars - i flere tilfeller gikk det lang tid før det ble oppdaget. Amerikanske myndigheter bekreftet angrepet denne uken, og sier Russland mistenkes å stå bak. Det amerikanske byrået for nett- og infrastruktursikkerhet, CISA, omtaler angrepet som «sofistikert» og en alvorlig trussel for USA. Tom Bassert, som var Trumps sikkerhetsrådgiver, skriver i New York Times at «det vil ta år å vite sikkert hvilke nettverk russerne kontrollerer og hvilke de kun okkuperer», og at han knapt kan uttrykke sterkt nok hvor omfattende angrepet er.

STATSLEDERE I KARANTENE: President Emmanuel Macrons koronadiagnose sender en rekke europeiske statsledere ut i «alternativ» julefeiring. I uken før tok Macron imot den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi ved Élysée. Han deltok også på et toppmøte i Europarådet med ledere fra EUs 26 medlemsland, samt et møte i EU-kommisjonen med alle EUs absolutte toppledere. Den spanske og den portugisiske statsministeren har gått i isolasjon, og sistnevnte måtte avlyse en planlagt reise til Afrika. Statslederne for Belgia, Luxembourg og Irland vurderer isolasjon eller karantene. Macron har selv deltatt og talt på flere offentlige møter og arrangementer siden smitten ble kjent, over video. Franske medier spekulerer i hans helsetilstand gjennom analyser av hva det kan bety at han har opptrådt med høyhalset genser og maske på, selv under videokonferanse.