Nyhetsbrev 18. desember: «Som om russiske bombefly fløy uoppdaget over USA»

FEMDOBLET VAKSINEDOSE: Norge vil motta i underkant av 50 000 vaksinedoser fra Pfizer i romjulen, melder Helse- og omsorgsdepartementet. Opprinnelig ble Norge forespeilet 10 000 doser. Moderna-vaksinen fikk hastegodkjenning i USA i dag, som ventet.

ENOMRT ANGREP: «Det er som om russiske bombefly flere ganger skulle ha fløyet uoppdaget over hele landet vårt», tvitret den republikanske senatoren Mitt Romney om et omfattende hackingangrepet på over 40 amerikanske myndigheter og institusjoner. Romney kritiserer Trump-admiminstrasjonen for svak håndtering av angrepet. Angrepet har pågått siden mars - i flere tilfeller gikk det lang tid før det ble oppdaget. Amerikanske myndigheter bekreftet angrepet denne uken, og sier Russland mistenkes å stå bak. Det amerikanske byrået for nett- og infrastruktursikkerhet, CISA, omtaler angrepet som «sofistikert» og en alvorlig trussel for USA. Tom Bassert, som var Trumps sikkerhetsrådgiver, skriver i New York Times at «det vil ta år å vite sikkert hvilke nettverk russerne kontrollerer og hvilke de kun okkuperer», og at han knapt kan uttrykke sterkt nok hvor omfattende angrepet er. STATSLEDERE I KARANTENE: President Emmanuel Macrons koronadiagnose sender en rekke europeiske statsledere ut...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.