Nyhetsbrev 17. november: Slik startet stortingspresidentens boligskandale

«MISFORSTÅTT»: Det er langt fra sikkert at Eva Kristin Hansen (Ap) kan bli sittende som stortingspresident etter Adresseavisens pendlerbolig-avsløring.
    Dette har skjedd: Hansen har sittet på Stortinget i 16 år – og hatt gratis pendlerbolig i 12 av dem. Etter et samlivsbrudd i 2011, leide hun et rom i leiligheten til Trond Giske i hjembyen Trondheim. Rommet sa hun opp i 2017, samtidig som hun sa fra seg pendlerboligen i Oslo. Men tre år tidligere hadde hun giftet seg og kjøpt halvparten av en enebolig på Langhus i Ski, 29 kilometer fra Stortinget. Den folkeregistrerte adressen beholdt hun imidlertid på Giskes rom i Trondheim – og dermed også pendlerbolig i hovedstaden. (Reglene krever at representanten bor minst 40 kilometer unna Stortinget for å få pendlerbolig.) Aftenposten har i dag tallfestet leieverdien på boligen til minst 380 000 kroner i perioden der hun samtidig eide bolig i Ski.
        Som stortingspresident har Hansen tatt til orde for å rydde opp i skandalene rundt politikernes pendlerboliger som er blitt kjent gjennom flere avsløringer i høst. «Det er vanskelig å forklare hvorfor [hun] ikke startet med å rydde opp i eget rot», skriver Adresseavisens politiske redaktør onsdag. Rødt-politiker Marie Sneve Martinussen og Frp-leder Sylvi Listhaug mener stortin...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.