NORGE KLAR FREDAG: «Det er ikke usannsynlig at vaksineringen vil starte i romjulen eller i nyttårshelgen», sa statsminister Erna Solberg da hun holdt sin oppsummerende pressekonferanse for 2020 onsdag formiddag. Hun mener hun selv ikke er først i køen, fordi hun er «en frisk og sprek nesten 60-åring». Norge har bestemt at eldre skal vaksineres først.

Helseminister Bent Høie og Helsedirektoratet varslet tirsdag at vaksinasjonsutstyr av typen sprøytespisser, bokser og alt derimellom skipes ut til kommunene 18. desember. Det er viktig at alt går slag i slag når vaksinen kommer, for Pfizer-vaksinen har fem dagers holdbarhet idet den tas ut av fryseboksene.

VAKSINE NR 2: Den amerikanske helsemyndigheten FDA har publisert sin vurdering av Moderna-vaksinen. Reguleringsmyndigheten angir at vaksinen er 94 prosent effektiv, særlig mot å utvikle et alvorlig sykdomsforløp, og at den er effektiv på tvers av alder, kjønn og etnisitet. FDA har ikke flagget bekymring om noen alvorlige bieffekter. Amerikanske medier, som Washington Post, skriver at vaksinen kan bli godkjent allerede fredag, basert på kilder «med kjennskap til situasjonen».