Nyhetsbrev 16. august: Desperasjon på flyplassen i Kabul

KABUL HAR FALT: Taliban tok søndag kontroll over hovedstaden Kabul i Afghanistan og hevder de snart vil erklære landet «Den islamske emiraten Afghanistan»Bilder fra Al Jazeera viser Talibans ledere på plass i presidentpalasset. Taliban har erklært at krigen er over i landet og forsikret internasjonale utsendinger om at de ønsker en fredelig overgang, samtidig som Reuters melder at Taliban har startet å samle inn våpen fra sivile i hovedstaden.

USAs president Joe Biden har mandag kl. 14 ennå ikke kommet med noen offisiell uttalelse om det siste døgnets hendelser. Wall Street Journal kritiserer på lederplass presidenten for å forsøke å unngå ansvar for det de beskriver som en «katastrofal uttrekning». 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.