Nyhetsbrev 15. desember: – Verken pandemi eller maktmisbruk kan slukke demokratiets flamme

STOR AVSLØRING: Det britiske gravenettstedet Bellingcat (i samarbeid med The Insider, CNN og Der Spiegel) publiserte mandag en omfattende og svært detaljert gjennomgang av telefon- og reisedata som tyder på at eksperter på kjemiske våpen fra den russiske sikkerhetstjenesten FSB var implisert i forgiftningen av dissidenten Aleksej Navalnyj, som ble akutt syk på et fly i august.

Mer konkret viser gjennomgangen at tre FSB-agenter – to av dem leger med falske identiteter – fulgte Navalnyj i Sibir og fikk støtte fra ytterlige fem FSB-ansatte i området. Kommunikasjonen mellom mennene øker kraftig like før forgiftningen og når Navalnyj forlater hotellet for å dra til flyplassen. Avsløringen kommer også med nye opplysninger om at Russland fortsetter å holde seg med et program for kjemiske våpen og nervegiftgruppen Novitsjok spesielt, men at dette arbeidet er skjult i sivile forskningsinstitutter. CNN har banket på døra hos Oleg Tayakin, én av mennene som blir avslørt som FSB-agent i den ferske publiseringen. Det kommer ikke mye ut av besøket, men den korte 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.