Nyhetsbrev 14. januar: Knokejern, elektrosjokkvåpen og ammunisjon på Trump-tilhengerne

TILTALT IGJEN: 10 republikanere stemte for da riksrettstiltalen mot Donald Trump som forventet ble vedtatt i Representantenes hus onsdag kveld norsk tid. I tiltalen står Trump anklaget for å ha oppmuntret til «voldelige, dødelige, ødeleggende og undergravende handlinger» i forbindelse med stormingen av kongressbygningen i Washington D.C. for en drøy uke siden.

Tiltalen sendes nå over til Senatet. Republikanernes flertallsleder Mitch McConnell har imidlertid varslet at han ikke vil kalle inn senatorene før tirsdag 19. januar, dagen før Joe Biden formelt blir USAs neste president. En domfellelse av Trump krever 2/3 flertall. Mye avhenger av hva McConnell gjør. Onsdag ble det kjent at han ikke utelukker å stemme for å kjenne Trump skyldig. RASENDE: Selv om han uttrykte seg både forståelig og fredelig i en ny videotale (publisert fra Det hvite hus' Twitter-konto – han nevner ikke riksrettssaken) onsdag kveld, tegner det seg nå et bilde av en mer 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.