TILTALT IGJEN: 10 republikanere stemte for da riksrettstiltalen mot Donald Trump som forventet ble vedtatt i Representantenes hus onsdag kveld norsk tid. I tiltalen står Trump anklaget for å ha oppmuntret til «voldelige, dødelige, ødeleggende og undergravende handlinger» i forbindelse med stormingen av kongressbygningen i Washington D.C. for en drøy uke siden.

Tiltalen sendes nå over til Senatet. Republikanernes flertallsleder Mitch McConnell har imidlertid varslet at han ikke vil kalle inn senatorene før tirsdag 19. januar, dagen før Joe Biden formelt blir USAs neste president. En domfellelse av Trump krever 2/3 flertall. Mye avhenger av hva McConnell gjør. Onsdag ble det kjent at han ikke utelukker å stemme for å kjenne Trump skyldig.

RASENDE: Selv om han uttrykte seg både forståelig og fredelig i en ny videotale (publisert fra Det hvite hus' Twitter-konto – han nevner ikke riksrettssaken) onsdag kveld, tegner det seg nå et bilde av en mer isolert, sint og bitter Donald Trump, som er rasende over at folk i hans indre sirkel ikke evner å beskytte ham mot det som foregår – til og med forholdet til advokaten Rudy Giuliani slår sprekker, ifølge amerikanske medier. Trump skal blant ha stilt krav om personlig å godkjenne alle refusjoner for utlegg Giuliani hadde da han reiste fra delstat til delstat med mål om å omgjøre valgresultatet for bare noen uker siden, samtidig som honorar for jobben blir tilbakeholdt.

FANT VÅPEN: Til tross for at bare 75 personer ble arrestert før eller etter stormingen av kongressbygningen onsdag i forrige uke, tok politiet beslag i en relativt stor mengde våpen: I bilen til en mann fra delstaten Georgia fant politiet et halvautomatisk håndvåpen og flere våpenmagasiner i en bag. Tidligere er det kjent at en Alabama-mann ble stoppet med rifle, armbrøst og 11 molotov cocktails i bilen. Selv om det ikke ble gjennomført systematiske ransakinger, beslagla politiet også lommekniver, knokejern, elektrosjokkvåpen og slagvåpen, i tillegg til relativt store mengder ammunisjon.