Nyhetsbrev 14. desember: Knivstikking og vold etter Trump-markering

PÅ OVERTID IGJEN: Det forhandles fortsatt i Brussel etter at britenes statsminister Boris Johnson og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen søndag ble enige om at de ikke avslutter jakten på enighet umiddelbart – partene skal faktisk være samstemte om ganske mye i avtalen som blant annet vil sikre friksjonsfri handel mellom Storbritannia og det europeiske fellesskapet i tida etter 31. desember, men det gjenstår ennå å løse «store problemer», spesielt rundt fiskeripolitikken. Mandag skal EUs sjefforhandler Michel Barnier ha uttalt til representanter for de 27 EU-landene at han tror det finnes en smal vei til en endelig avtale, men at det blir vanskelig å komme dit. Forhandlingene kan i praksis fortsette noen dager til, men det haster selvsagt veldig – også fordi en mulig avtale må ratifiseres i både Storbritannia og EU før den trer i kraft. Enkelte har nå spekulert i at bare deler av avtalen blir inngått før nyttår, og at forhandlinger om de vanskeligste punktene kan fortsette inn i 2021.

DRITTHØST: Synes du høsten 2020 har vært litt i overkant mørk? Vel, du er i hvert fall ikke toppsjef i Equinor, som har hatt noen temmelig slitsomme måneder: Først ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.