Nyhetsbrev 14. august: Trump prøver å sabotere forhåndsstemming, FHI mener regjeringen skulle bedt om cruise-råd

80 DAGER IGJEN: På nok en mørk dag for det amerikanske demokratiet, angrep i går Donald Trump selve stemmeretten i USA (se nedenfor), før han fremmet en rasistisk løgnhistorie om Demokratens visepresidentkandidat Kamala Harris i et forsøk på å så tvil om hun har rett til å stille til valg. (Harris ble født i USA, flere år etter at hennes foreldre innvandret fra henholdsvis India og Jamaica tidlig på 1960-tallet). Dermed er sirkelen på sett og vis sluttet, siden Trumps politiske karriere er tuftet på at han gjorde seg til talsmann for den rasistiske konspirasjonsteorien om at Barack Obama i hemmelighet er en utenlandsfødt muslim. En, om mulig, større skandale, var Trumps uttalelser om valgordningen i høstens presidentvalg. Uten blygsel truet han i går i klartekst med å holde tilbake bevilgninger til postverket som er en forutsetning for å gjennomføre forhåndsstemming som planlagt. Eks-presidentkandidat Hillary Clinton var blant de mange prominente Demokratene som fordømmer utspillet som et forsøk på å sabotere valget fordi han er i ferd med å tape. TORTURKAMRE: Motstandere av den autoritære presidenten Aleksandr Lukasjenko blir nå utsatt for utstrakt tortur i fengsel. Ifølge Amnesty blir pågrepne demonstranter kledd nakne, slått og truet med seksuelle overgrep. Mange hviterussere som etterhvert har blitt løslatt beskriver hvordan de ble slått og mishandlet helt fra pågripelsen skjedde og så lenge varetektsoppholdet varte. Øyenvitner beskriver hvordan fanger har blitt tvunget ned på alle fire i store grupper mens de blir slått med batonge, og hvordan skrikene fra fengsel...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.