KRISETILTAK: Tusenvis av sykehuspasienter i Storbritannia vil bli tidlig utskrevet og sendt hjem eller til hoteller bemannet av frivillige organisasjoner for å frigjøre plass til koronasmittede med behov for livsnødvendig hjelp, skriver The Guardian. Det hele er et nødtiltak for å sikre kapasitet og hindre at deler av det offentlige helsevesenet kollapser, ifølge kilder. Pleiehjem blir bedt om å ta imot friske koronapasienter direkte fra sykehuset og uten en negativ koronatest, så lenge de har vært i isolasjon i 14 dager og er uten symptomer. Per i dag ligger mer enn 35 000 koronapasienter på britiske sykehus – antallet økte med 6 213 bare i forrige uke, noe som gjør at myndighetene frykter fortsettelsen.

MOT RIKSRETT: «Du kan enten gå inn i historien som en patriot, eller du kan gå inn i historen som en ‘pussy’», skal Donald Trump ha sagt i en siste telefon til visepresident Mike Pence før sistnevnte ledet seansen i Kongressen der valgresultatet ble formelt godkjent forrige onsdag.

I natt norsk tid ble det flertall i Representantenes hus for å be Pence om å utløse det 25. grunnlovstillegget og fjerne Trump fra Det hvite hus – Pence hadde på forhånd gjort det klart at han ikke vil følge oppfordringen.

Dermed kan det allerede i kveld være duket for avstemning om ny riksrettssak mot Trump – en håndfull republikanere i Representantenes hus uttrykte i går støtte til initiativet, men også flertallsleder Mitch McConnell i Senatet skal være fornøyd.