Nyhetsbrev 13. august: «Fredsprosessen i Afghanistan har ikke vært vellykket», sier forsvarssjef.

Forsvarssjef General Eirik Kristoffersen

God dag! VAKSINE-PÅFYLL: Norge får én million ekstra doser av Moderna-vaksinen gjennom EU-samarbeidet. Det opplyser regjeringen i en pressemelding i dag. Dosene kommer fra Polen, som ikke lenger har bruk for dem. «Med denne leveransen vil alle voksne over 18 år være ferdigvaksinerte i løpet av de to første ukene i september,» sier statsminister Erna Solberg (H).  Det er forventet at dosene vil ankomme Norge neste uke og bli fordelt ut til kommunene fra uke 34. Folkehelseinstituttet (FHI) sender i dag ut oppdatert vaksinekalender og informasjon til kommunene om de ekstra dosene. I går meldte NRK at flere kommuner har fremskyndet vaksinedose to for lærere og barnehageansatte slik at de kan være fullvaksinerte før skolestart. IKKE VELLYKKET: «Det vi ser nå, er at det verste er i ferd med å skje», sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til NRK. Han kommenterer den siste ukens offensiv i Afghanistan der Taliban har tatt kontroll over store deler av landet. Fredag morgen melder flere internasjonale medier at Taliban har inntatt landets nest største by, Kandahar, i tillegg til byen Herat og hovedstaden i Helmand-provinsen, Lashkar Gah.  Amerikanske myndighetspersoner sier til 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.