AVTALELØST: Britenes statsminister Boris Johnson var i går kveld helt tydelig på at Storbritannia må forberede seg på et «no deal»-scenario der landet inntar en lignende rolle som Australia overfor EU – fredag ettermiddag sier han at dette scenariet er «veldig, veldig sannsynlig».

Samtidig har EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen slått fast fra talerstolen under EU-toppmøtet at «one way or the other, in less than three weeks it will be new beginnings for old friends» (mens hun i lukkede møter har hun informert om at det overhodet ikke ligger an til noen avtale).

Oppsummert ser det altså temmelig mørkt ut – og Bloomberg har rukket å bli nostalgiske«Tenk tilbake 48 timer. På onsdag håpet briter og EU-representanter forsiktig på at Boris Johnson og Ursula von der Leyen kunne få til et gjennombrudd på en middag i Brussel. Bare én dag senere gikk den britiske statsministeren på tv og oppfordret næringslivet og befolkningen til å forberede seg på et liv uten en handelsavtale mellom Storbritannia og EU ved årets slutt».

ANDRE BØLGE: Diskusjonene etter Aftenpostens avsløring av spillet rundt regjeringens beslutning i juni om å la utenlandske arbeidere slippe ti dagers karantene, ruller stadig videre: Helseminister Bent Høie (H) avviste i går at fritaket er skyld i smittebølge nummer to i Norge – «det er det ikke grunnlag for å si»påpekte statsråden torsdag.